Salomaja

Saaritukikohta Salomajalle kesää viettämään

Salomajalle on tehty lukuisia helpottavia toimenpiteitä. Uusimme laiturit kelluviin laitureihin, joissa on aisapaikat, näille paikoille on helpompi rantautua vaikka peruuttamalla. Nokian puoleisessa reunassa on järeä betoniponttoonilaituri, Isommat veneet kiinnittyvät laitureiden väliin jääviin poijupaikkoihin ja betonilaituriin.

Lämmintä ja juomakelpoista vettä

Uudistimme myös Salomajan vesihuollon asentamalla majan saunaan 300 ltr lämminvesivaraajan. Varaajalta lämmin vesi kulkeutuu pesuhuoneen suihkuun, keittiöön, grillin tiskauspaikalle sekä tynnyrisaunan viereen ulkosuihkupisteeseen. Kaivoon on asennettu suodatinlaitteisto, joka takaa juotavan veden tukikohtaamme. Vesipisteitä lisätään laituritasolle, ja kaikki hanoista tuleva vesi on juomakelpoista. Kalanperkuupiste on  saanut uuden toimenpidepöydän altaineen ja vesihanoineen. Olemme perustaneet työryhmän pohtimaan lasten ja lapsiperheiden viihtyvyyttä Salomajalla. 

Koko perheen kesäkeidas

Näillä toimenpiteillä haluamme kutsua lisää venekuntia nauttimaan ainutlaatuisesta tukikohdastamme. Salomajalle voivat tulla kaikki jäsenet vapaasti tutustumaan, ja jos miljöö ja mahdollisuudet alkavat kiinnostamaan, maksamalla 60 euron mökkimaksun kaikki palvelut ovat käytössäsi koko kesän. Mökkimaksuilla katetaan tukikohdan sähköt ja polttopuut koko kesälle. Et saa mistään samalla hinnalla mahdollisuutta oleilla koko kesän veden äärellä saunoen ja uiden, sekä seuraamalla ohi kulkevaa vesiliikennettä. Saaresta löytyy kahden saunan lisäksi hiekkaranta ja uimalaituri, grillikatos, pizzauuni, lentiskenttä, trampoliini, frisbeegolf-rata, tikkataulu ja hiekkalaatikko perheen pienimmille, kaksi soutuvenettä, optimisti-jolla, kanootti, kalaverkkoja lupineen, kalanperkuupaikka ja tietysti itse Salomaja. Salomajasta löytyy keittiö, sähköliesi, jääkaapit ja pakastimet, mikro ja tv. Salomajan yläkerrassa on majoitustila, josta löytyy patjoja useammalle hengelle, yöpymismukavuutta parantamassa tilasta löytyy ilmalämpöpumppu. Myös telttapaikkoja löytyy. Laitureilla on sähkö- ja vesipisteet.
Käytössä on lisäksi pulpettivene 20hp moottorilla uistimen vetoon sekä yhteysveneeksi mantereelle, Käenojanmaantien satamaan. Venettä käyttävän pitää tuoda omat bensat tullessaan!


Ensimmäistä kertaa Salomajalle

Tukikohtamme sijaitsee Salonsaaressa, vastapäätä Laukon kartanon maita, Lempäälän ja Vesilahden rajalla. Nokian suunnalta saavuttaessa saaressa on ensin Lempäälän-Vesilahden pursiseuran tukikohta, ja Salomaja löytyy sen Lempäälän puolelta. Syvyys tukikohdan edustalla on riittävä kaikille veneille. Jos tukikohdassa on veneitä, lähesty hitaasti ja ilmaise näin, että olet rantautumassa. Laiturilta osoitetaan käsimerkein mihin kohtaan kannattaa rantautua. Ohjeet ovat siksi tärkeitä, että esimerkiksi viikonloppuna tukikohdassa on yleensä etukäteistietoa saapuvien veneiden määrästä ja näin he pystyvät suunnittelemaan järjestyksen, jotta kaikki mahtuvat hyvin mukaan. Ensimmäisellä kerralla sinulle ja venekunnallesi opastetaan Salomajan toiminnot, ja jos olosuhteet tuntuvat mukaville, ota yhteys joko sähköpostitse avain@nokianveneilijat.fi tai puhelimitse 044 293 3000 ja sovi jatkosta. Mökkimaksun päivitys pitää tehdä Ankkurin toimistollamme, jotta avaimesi toimii Salomajalla. Mikäli olet majoittumassa mökin yläkertaan, laita viestiä Salomajan kävijät WhatsApp-ryhmään!


Salomajan säännöt

 1. Salomajalle poikkeavan tai siellä olevan pitää muistaa, että paikan omistaa yhteisesti seuramme jäsenistö. Se ei ole kenenkään yksityisaluetta.
 2. Jokainen vastaa itse tekemisistään, viimekädessä kuitenkin aluksen kippari miehistöstään ja matkustajistaan. On erilaisia ihmisiä ja toimintatapoja. Olkaamme ymmärtäväisiä.
 3. Salomajan käyttöön oikeuttavasta tarrasta maksetaan mökkimaksu. Ennen maksua venekunta voi käydä kerran tutustumassa Salomajaan ja käyttöoikeuden saadakseen pitää ottaa yhteys avain(at)nokianveneilijat.fi, joka aktivoi avaimen ja luovuttaa tarran. Mökkitarra vaaditaan kaikkeen saaren käyttöön grillauksesta saunomiseen. Mökkitarra tulee kiinnittää veneen tuulilasiin tms. näkyvään paikkaan. Mökkimaksu on vuosittainen, ja sillä katetaan sähköt, vesi, polttopuut, vakuutukset ja ylläpito.
 4. Ympäristön siisteyttä on kaikkien majalla käyvien syytä ylläpitää. Kukista ja istutuksista saa huolehtia. Ne ovat tarkoitettuja kaikkien silmäniloksi, salaatit ja yrtit myös nautittaviksi. Havaituista puutteista tai kehitysideoista tulee ottaa yhteyttä mökki-isäntään. 
 5. Laiturissa jo olevien tulee auttaa laituriin saapuvia. Saavuttaesssa Salomajalle, vauhti tulee hiljentää hyvissä ajoin, jotta LVPS:n eikä meidän laituriin tule suuria aaltoja. Myös lähdettäessä Salomajalta on maltettava, kunnes tukikohdat ovat takana. On sovittu, että ajettaessa ohi seurojen tukikohdista, vauhti pudotetaan kohdalla sellaiseksi, ettei siitä muodostu isoja aaltoja.
 6. Saunaan mennään suihkun kautta ja saunoessa käytetään laudeliinaa. Kun Salomajalla on paljon väkeä, sovitaan yhteisesti saunavuoroista. Tynnyrisauna on tarkoitettu ns. uimasaunaksi. Peseytymiset suoritetaan mökkisaunan pesuhuoneella. Saunomisen jälkeen saunatilat siivotaan. Saunojen kiukaiden tuhkalaatikot tyhjennetään ennen tai jälkeen saunomisen ulkona oleviin tuhka-astioihin.Kun viimeinen lähtee saunasta hän kilauttaa kelloa merkiksi, että sauna on vapaa. Tynnyrisaunan pesään lisätään tarvittaessa vain pari klapia, täysi pesällinen tekee seuraaville saunasta paistouunin. Tynnyrisaunaan vesi otetaan suihkun vierestä löytyvällä letkulla.
 7. Avotulen saa sytyttää vain grillikatoksen tulisijaan. Jokaisen veneilijän hyviin tapoihin kuuluu omasta toiminnasta aiheutuneiden jätteiden ja roskien siivoaminen grillikatoksesta ja mökistä. Jokainen myös vie omat roskat ja jätteet mennessään. Käytön jälkeen grillikatos siistitään, myös grilliritilä puhdistetaan ja seuraavalle käyttäjälle kannetaan puut valmiiksi. Grilliin koivua, saunoihin kuusta ja mäntyä.
 8. Seuran johtokunta on aikanaan päättänyt osoittaa vieraanvaraisuutta seurojen perälippua käyttäville muiden seurojen veneilijöille, jos he haluavat poiketa vierailulle Salomajalle. Vieraille tarjotaan mahdollisuus grillaamiseen ja saunomiseen. Salomajalla ollessasi edustat heille Nokian Veneilijöitä.
 9. Seuramme soutujaoston soutajat ja melojat ovat oikeutettuja harjoitellessaan poikkeamaan Salomajalle taukoa pitämään.
 10. Lemmikkieläimet voivat tulla Salomajalle omistajansa valvonnassa kytkettynä. Niitä ei saa viedä sisälle mökkiin, eikä grillikatokseen. Huomioi koira-allergiset. Lemmikkien jätökset on kerättävä pois.
 11. Seuran kalaverkkojen ja merkkilippujen paikka on varastossa. Tuulimyllyn lähellä on kalankäsittelypaikka. Käytettävissä on myös kalojen savustusuuni. Käytön jälkeen nämäkin puhdistetaan seuraavalle käyttäjälle.
 12. Lähtiessä varmistetaan, että veneet, tynnyrisauna, varasto ja mökin ovet ovat lukossa. Sähkö kytketään/katkaistaan pukuhuoneen ulko-oven pielestä Paikalla/Poissa, jääkaapit ovat jatkuvasti päällä. Keittiön pöydät ja tasot pyyhitään.
  Tuhkat tyhjennetään niille kuuluviin astioihin. Roskat viedään pois sataman portilla sijaitsevaan roska-astiaan. Vieraskirjaan tehdään merkintä saaressa käynnistä.Yhteyshenkilöt

Salomajan isäntä: Jose Kuusisto 040-7238902, salomaja@nokianveneilijat.fi
Kommodori: Jouko Rautanen 044-2933000, kommodori@nokianveneilijat.fi